logo

Veel gestelde vragen

Bekijk het antwoord door op jouw vraag te klikken. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefoon.


Een QR menukaart is een digitale menukaart die je klanten kunnen scannen met hun smartphone. Je plakt een sticker met de qr code op de tafels of stopt deze in een menuhouder. De code veranderd niet maar de menukaart kan ieder moment gewijzigd worden en is zo altijd up-to-date.

Een QR menukaart maken is via lekkerqr.nl heel eenvoudig: Registreer je Horeca bedrijf, klik op de activatielink en je QR-code voor je menukaart is direct aangemaakt in je beheer. Deze gratis QR-code kun je overal waar je wilt gebruiken om te linken naar de menukaart die je eenvoudig zelf beheert.

De QR-code is uniek en biedt gasten om direct je menukaart te bekijken op hun smartphone of tablet. Daarnaast heb je met lekkerqr.nl nog uitgebreide mogelijkheden om je menukaart ook op je website te plaatsen, printbare PDF bestanden te maken en binnenkort ook te narrowcasten op TV schermen.

Wanneer je jouw restaurant geregistreerd hebt kan je meteen aan de gang. Via e-mail krijg je de inloggegevens voor de beheeromgeving van de menukaart. 

In de beheeromgeving krijg je 2 standaard voorbeeld menu's. Deze kan je wijzigen naar de menukaart van jouw restaurant of verwijderen en je eigen menukaart invullen.

Vergeet ook niet om het logo van jouw restaurant in te vullen bij instellingen, dan is de menukaart meteen een stuk persoonlijker!

De gast opent op zijn of haar smartphone de camera-app en richt de camera op de QR-code. Er verschijnt een melding waarin wordt gevraagd of de persoon de menukaart wil openen. De gast klikt op de melding en vervolgens verschijnt jouw menukaart op de telefoon.

In de menukaart kan de klant door categorieën en sub-categorieën gemakkelijk de drank of het gerecht vinden wat hij of zij wil bestellen en kan dit doorgeven aan de bediening.

Dat kan zeker. De QR code is van jou en je mag er mee doen wat je wilt. Hieronder vind je een aantal ideeën wat je kan doen met de code:

  • Plak de QR code op de tafels van je restaurant
  • Print de QR code op bierviltjes
  • Zet de QR code op je website
  • Plak de QR code op je auto
  • Zet de QR code op een flyer
  • Print de QR code op de kleding van het bedienend personeel

De mogelijkheden zijn eindeloos dus wees creatief!

In de beheeromgeving van jouw menukaart vind je jouw persoonlijke QR code.

De menukaart kan je up-to-date houden in de beheeromgeving. Wanneer je gegevens aanpast en op opslaan klikt wordt de menukaart meteen aangepast. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk gerechten of dranken offline zetten die tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Ook kan je in de beheeromgeving de menukaart personaliseren. Je kan bijvoorbeeld je eigen logo toevoegen en bij de premium versie kan je ook de kleuren van de menukaart afstemmen op de sfeer van je restaurant.

Een storing is altijd vervelend! De servers van lekkerqr.nl worden 24 uur per dag gemonitord en bij een storing wordt er direct aandacht besteed. Helaas kan het soms ook zo zijn dat storingen bij internet providers het niet mogelijk maken om de servers van Lekkerqr.nl te bereiken. Mocht je een storing willen melden kan dat via storing@lekkerqr.nl of via ons telefoonnummer: 085-3018994.

De QR-code van je menukaart kan met elke moderne smartphone worden gescand door simpelweg de camera-app te openen en deze te richten op de QR-code. Nu verschijnt er een pop-up met een melding om de link naar de menukaart te openen. Klik je op de link dan wordt de menukaart van je restaurant getoond.

Ja, op verschillende manieren kun je je menukaart online tonen. Allereerst kun je via een text-link of een afbeelding naar je eigen menukaart linken. Het url-adres van je eigen menukaart vindt je in het beheer van je menukaart. Ook kun je middels een iframe de kaart in een pagina op je website tonen.

Je kan je account per kalendermaand opzeggen.Contact informatie

Vragen of opmerkingen? We reageren graag!

 Axivorm, Mientlan 9, 8651 DA IJlst, Nederland  +31 85 301 8994  info@lekkerqr.nl